Nieuws

archief
(c) Provincie Antwerpen - Begga Vermaelen
08 sep '19

Bezoek tijdens de Open Monumentendagen de

11 nov '18

Herdenk samen met de

13 sep '18

Antwerpse stadsarcheologen leggen op dit moment de fundamenten van de middeleeuwse Kipdorppoort vrij op het kruispunt van de Italiëlei en de Kipdorpbrug. Het gaat om restanten van een gebouw dat dateert uit het begin van de 14de eeuw.

Fort Duffel
09 sep '18

Tijdens Open Monumentendag van 2018 is het ook de eerste Europese Fortendag.

15 mei '16
Tijdens de Fortengordel op 15 mei openen 22 forten in de provincie Antwerpen hun poorten.
Duitse prentkaart van het vernielde fort van Sint-Katelijne-Waver in 1914 (copyright: Eddy Van Leuven)
15 mei '16
Tijdens de Fortengordel op 15 mei wordt in Fort 4 Mortsel de tentoonstelling "Forten 1914" feestelijk geopend. Deze is daarna op aanvraag te bezoeken.
03 jun '15
De historische gidsen van Erfgoed Edegem is een groep vrijwilligers die eenzelfde passie delen: mensen onderdompelen in het boeiende, Edegemse verleden. Door op verschillende locaties historische rondleidingen te geven, laten zij de bezoeker kennis maken met wat Edegem te bieden heeft.
21 mei '15
Zondag 17 mei vond de 7de editie van de Fortengordel, het jaarlijkse fietsevenement van de provincie Antwerpen, plaats. Maar liefst 19 forten stelden hun poorten open en toonden hun gevarieerde aanbod aan enthousiaste bezoekers. De forten in en rond Antwerpen zijn meer dan militair erfgoed, vele forten kregen een nieuwe rol als park, sportcentrum, cultuurhuis of natuurgebied. Dit werd tijdens de Fortengordel sterk in de verf gezet, met een aangepast animatieprogramma.

Pagina's